Arrangement Lauswolt incl 2 tentoonstellingen

Combineer twee prachtige tentoonstellingen met een bezoek aan Landgoed Lauswolt

Wilt u genieten van twee prachtige tentoonstellingen? Landgoed Lauswolt biedt u een uniek arrangement. Bezoek in het Grietenij huis in Beetsterzwaag de tentoonstelling Tinco, een Friese jonker in de oriënt en bezoek in het Drents Museum de tentoonstelling Iran, bakermat van de beschaving. Inclusief twee heerlijke overnachtingen op het landgoed met Champagne ontbijt.

Klik hier om te boeken

OVER DE TENTOONSTELLINGEN

Iran, bakermat van de beschaving
Iran is vrijwel dagelijks in het nieuws, maar toch is de lange fascinerende geschiedenis en hoogontwikkelde cultuur voor veel mensen onbekend.
Iran-Bakermat van de beschaving neemt je mee op een duizelingwekkende reis door de Iraanse cultuurgeschiedenis, een periode van 10.000 v. Chr. Tot 1700 na Chr. Uit al die uiteenlopende periodes toont het Drents Museum topstukken van het National Museum of Iran in Teheran, die afkomstig zijn van verschillende vindplaatsen uit Iran. Voorwerpen die stuk voor stuk het raffinement en de rijkdom van de opeenvolgende Iraanse koninkrijken illustreren.

Tinco, een Friese Jonker in de oriënt
Tinco Martinus Lycklama à Nijeholt was een Friese jonkheer, avonturier, socialite - en een van de eerste oriëntalisten in Nederland. Hij vertrok op 28-jarige leeftijd vanuit Parijs, via Rusland en de Kaukasus naar het Midden-Oosten voor een persoonlijke ontdekkingsreis die ruim drie jaar duurde. Kort na zijn terugkeer in Nederland vestigde hij zich te Cannes en schreef een vierdelig boek over zijn reiservaringen. Hij vergaarde een unieke collectie aan oosterse schilderijen en voorwerpen, die hij in 1877 aan het stadsbestuur van Cannes schonk. Zijn schenking lag aan de basis van het huidige stadsmuseum van deze Zuid-Franse stad. Tinco Lycklama werd een spilfiguur in de lokale elite, en bleef een burger van Cannes tot aan zijn dood. Een groot deel van de collectie is nu te zien in het Grietenij huis in Beetsterzwaag.

Klik hier om te boeken

Contact

Stichting Culturele Hoofdstraat
Hoofdstraat 82 (Notariskoepel )
Beetsterzwaag


Zaterdag 15 dec sluiten we af met een bomvol programma

Zaterdag 15 dec sluiten we af met een bomvol programma

Geplaatst op: 2018-12-13

Zaterdag 15 december sluiten we een schitterend jaar af met een bomvol programma: - 13:00 uur: Tentoonstelling Skjin Laai / Tabula Rasa,  ‘Grietenijhûs' Hoofdstraat 17 - 13:00 uu...

Lees meer Meer nieuws
Arrangement Lauswolt incl 2 tentoonstellingen

Arrangement Lauswolt incl 2 tentoonstellingen

Geplaatst op: 2018-07-28

Combineer twee prachtige tentoonstellingen met een bezoek aan Landgoed Lauswolt Wilt u genieten van twee prachtige tentoonstellingen? Landgoed Lauswolt biedt u een uniek arrangement. Bezoek in het Grietenij hui...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie