Kunstenaars

Janneke de BoerTed Jooren

OVER MIJ 

Wanneer ik een stad, dorp, straat of ruimte binnenkom gaat mijn blik direct naar de vorm. De vorm van gebouwen, meubels of objecten. Per ongeluk ontstaan of tot in perfectie uitgevoerd.  

Observeren én creëren heeft altijd al in mij gezeten. Als kind was ik met hout en spijkers in de weer, later volgde ik een opleiding tot meubelmaker en aan de kunstacademie werd mijn passie voor gebouwen nog meer aangewakkerd.  

Met het werk dat ik maak onder de naam ARCH, zoek ik de verbinding tussen kunst en architectuur. Waar kunst over licht gaat en architectuur over ruimte gaat ARCH over vorm. 


 

Lees meer

Willy Elzinga

"De storm in de natuur en de storm binnen in jezelf, maar ook de stilte erna". 
Alles heeft zijn eigen tijd en proces 
Moast dysels ôffreegje: wat wol ik der fan meitsje! 
Willy haar inspiratie ontstaat spontaan uit dát wat haar raakt. 
Zij werkt graag met verschillende materialen en technieken. 
"Lekker  'prutse' en zien wat daaruit komt." 
Het werk wat zij maakt is daardoor heel afwisselend. 
De naam die zij gebruikt als kunstenaar is: WillE. 
Dit is een combinatie van Willy Elzinga. 
WillE is plezier in het Fries en staat voor het plezier die zij ervaart in haar werk als kunstenaar.

 

Lees meer

Jitty Wildeman
 

(Minerva 1981-1986) Studeerde af in de richting illustratieve vormgeving, tegenwoordig maakt ze precies getekende etsen. Onlangs heeft ze een groot project van 100 verschillende katten portretten afgerond waaraan ze 16 jaar heeft gewerkt. Enkele van deze etsen en nog ander werk zullen te zien zijn tijdens de Kunstweek.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Julia vd Bos

Laat je unieke portret maken door Julia van der Bos tijdens het Kunstweekend. Geen wachttijd; laat gewoon een foto achter of laat Julia snel een foto van je maken. Geniet van het evenement en haal je portret later op, of we kunnen het per post naar je toesturen. Deze portretten zijn perfect voor familie, vrienden, collega's en niet te vergeten, je geliefde huisdieren. Een prachtig aandenken voor iedereen. Bekijk ook Julia's selectie ansichtkaarten en andere items voor meer memorabele souvenirs.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Yvonne van Huizen
 

Mijn naam is Yvonne van Huizen en ik ben een gepassioneerde glaskunstenaar gevestigd in het schilderachtige Hallum. Ik ben de trotse eigenaar van "Glasatelier de Obsidiaan", waar ik mijn creativiteit de vrije loop laat en gefused glas omtover tot kleurrijke en vrolijke kunstwerken.

Hoewel ik nog niet zo lang bezig ben, is elke dag in mijn glasatelier een nieuw avontuur. Mijn kunst is doordrenkt van levendigheid, en ik geef mijn werken een uniek karakter door gebruik te maken van bullseyeglas. De resultaten zijn stukken die niet alleen mijn liefde voor het vak weerspiegelen, maar ook de speelsheid en vitaliteit die ik in het dagelijks leven koester.

Wat mijn kunst extra bijzonder maakt, is mijn wens om het toegankelijk te maken voor anderen. Daarom verkoop ik mijn werken tegen redelijke prijzen, zodat iedereen de kans krijgt een stukje van mijn creatieve wereld in huis te halen.

Naast het creëren van kunst, vind ik het geweldig om mijn passie te delen. Daarom organiseer ik workshops waarin ik anderen de kunst van het glasfusen bijbreng. Het is een manier om niet alleen mijn kunst, maar ook mijn enthousiasme voor het ambacht door te geven.

In mijn glasatelier komt mijn liefde voor kleur, vreugde en creativiteit samen. Het is een plek waar kunst niet alleen wordt gemaakt, maar ook wordt gedeeld, en ik hoop dat mijn glaskunst een glimlach op het gezicht van anderen tovert, net zoals het dat bij mij doet.

 

Lees meer

Frank Mudibo

Voortdurend streeft hij er naar om de mooiste en meest esthetische lijn mogelijk te maken. Decoratief met een vleug kubisme, invloeden van inheemse traditionele vormen en de sociale omgeving waarin hij leeft, combineert Frank Huisman Mudibo in schilderijen, beeldhouwwerk, keramiek en gemengde mediavormen.

Frank groeide op in de Oegandese hoofdstad Kampala en woont sinds eind 2017 in Gorredijk. In zijn werk verbeeldt hij dagelijkse indrukken en observaties van vaak sociale thema’s.

In 2007 behaalde Frank zijn Bachelors degree in Industrial and Fine Arts (BIFA) aan de Margaret Trowel School of Industrial and Fine Arts van Makerere University Kampala. Zijn universitaire graad is onlangs in Nederland erkend als HBO-diploma, Minerva. Hij groeide op in een kunstzinnige omgeving: vader was lector kunstgeschiedenis aan de universiteit, het gezin woonde op de campus. Vanaf zijn kindertijd werd hij door zijn ouders aangemoedigd om kunstenaar te worden. Tijdens zijn opleiding waren kleur en klei zijn voornaamste medium van expressie, later exposeerde hij regelmatig in Oeganda. Een van zijn afstudeerwerken, een meer dan levensgrote (torso/borstenpartij)  in beton genaamd ‘Beauty’, staat nog altijd bij de universiteit.

Veel van zijn werk gaat over thema’s als homoseksualiteit, verbinding, naaktheid, huwelijk, corruptie en religie. Het is geen duidelijk etnisch getinte kunst waardoor zijn werk al snel geliefd werd in het buitenland.

Lees meer
Janneke de Boer

Edit Virag

Ik maak eco-vriendelijke kunst.  De gebruikte glasstukken die ik in mijn kunst-objecten verwerk hebben meestal al een heel leven achter de rug . In deze hoedanigheid geef ik het glas een tweede leven en elk object is uniek . Daarnaast vind ik dat recyclen van groot belang is voor een schonere, leefbare (kunst) wereld.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Hiltje de Boer

Mijn naam is Hiltje de Boer-Kuipers en ik woon in Ginnum, waar ik mijn kleine galerij heb. In de galerij hangen door mij gemaakte airbrush schilderijen. Airbrushen is een techniek, waarbij je met behulp van een airbrushpistool, compressor en speciale acrylverf, schilderijen kunt maken. Je kunt airbrushen op papier, canvas, maar ook op objecten zoals bijvoorbeeld een helm. Het mooie van airbrushen is, dat je speciale effecten kunt creëren en dingen daardoor nog echter kunt laten lijken. Airbrush schilderijen kunnen in kleur worden gemaakt, maar ook in het zwart/ wit. Momenteel vind ik het erg leuk om op canvas doeken zwart/ witte schilderijen te maken. Dit kan van alles zijn, dieren, mensen, auto's, motoren, landschappen enz. Omdat ik het heerlijk vind om te airbrushen, maak ik van alles en nog wat, maar ik maak ook schilderijen in opdracht. Een airbrush opdracht is geen foto, maar wel een prachtige, unieke herinnering aan datgene. Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, kom dan gerust eens langs of neem een kijkje op mijn website: hiltjeslytsegalery.nl Ik ben alleen op afspraak open, via hiltjeslytsegalery@gmail.com kunt u een afspraak met mij maken of kunt u om meer informatie vragen. Graag tot ziens in mijn galerij!

 

Lees meer
Janneke de Boer

Sabine Ypma

Mijn naam is Sabine Ypma en ik ben nu 78 jaar. Sinds mijn tienerjaren was ik al bezig met tekenen en in de loop der jaren heb ik een eigen stijl ontwikkeld tot wat het nu is.

Mijn schilderijen zijn getekend met mijn synoniem "bysabien"

 

Lees meer
Janneke de Boer

Corrie Schrier

De kunstwerken van Corrie Schrier laten zich omschrijven als levendige en expressieve composities van glas en keramiek. Haar kunstwerken kunnen variëren van kleurrijke glasobjecten die in elke huiskamer tot leven komen,  tot keramische sculpturen die een bepaalde mate van verstilling oproepen.  
Elke object is uniek van stijl en kleur, en roept zeker een gevoel van vrolijkheid op.  

Lees meer
Janneke de Boer

Jelle Schotanus
 

Jelle Schildert of de duivel hem op de hielen zit. Zijn landschappen en portretten zijn een explosie van een gelijkend wilde of poëtische verbeelding.

Werk dat meestal in één haal op het doek komt. Daarna begint het gevecht pas echt. 

Hij vertelt: "Als het werk geen ziel heeft, kun je het wel weg sodemieteren."

 

Lees meer
Janneke de Boer

Natalie de Klijn

Het vereeuwigen van dat wat je lief is , dat is de passie van Natalie de Klijn. Met enorm veel liefde maakt Natalie bronzen beelden, tekeningen en gedichten. Hoofdzakelijk dieren, met een kleine voorkeur voor honden. “De beweging is natuurlijk belangrijk maar door de ogen zie je de ziel, dus die moeten je echt raken”, zegt ze. Ze werkt vanuit haar atelier in Tijnje waar ze ook workshops geeft. “ zo leuk om mensen te laten kennismaken met boetseren als met hun vaak ongekende creativiteit “   Natalie maakt vrij werk en veel werk in opdracht.  Kom langs tijdens het Kunstweekend of maak een afspraak voor een atelierbezoek. Altijd welkom!

 

Lees meer
Janneke de Boer

Danielle Nengerman
 

Danielle Nengerman, (Zaandam, 1968) volgde haar opleiding aan de kunstacademie in Den Haag. Ze schildert gedetailleerde, realistische landschappen en stillevens in olieverf op doek. 

Haar sobere stillevens –vaak met één object- vragen van de toeschouwer een vorm van aandachtig bestuderen.

En in haar landschappen, waarin vaak de mens ontbreekt, is er sprake van een aandoenlijke sereniteit.

Zoekende naar het licht, de ruimte en de verstilling in en om haar onderwerpen geeft ze deze een persoonlijke betekenis. 

Ze heeft een fascinatie voor de grenzen van de materie, de dingen die voorbijgaan en voor dat wat achterblijft, de essentie. 

Haar werk is van filosofische aard voor wie er ontvankelijk voor is, soms autobiografisch, maar valt op verschillende niveaus te waarderen.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Hana Vendlová

In het werk van Hana Vendlová speelt de natuur een belangrijke rol.
Het motief kan landschappelijk zijn.
Een winterse landschap, een reliëf in zachte pastelkleuren.
Nieuwe materialen openen de weg naar het experiment. Er wordt gewerkt met beton en pigmenten.De abstractie wordt sterker, geheimzinnige figuren worden geïntroduceerd.
Zo ontstaat een onverwachte beeldtaal.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Joke Ket
 

Na het volgen van Cursussen, Masterclasses en 4 jaar Zomeracademie van de Kunstenaarsbond heeft Joke een geheel eigen stijl ontwikkeld. In de beginjaren verwerkte Ket stoffen en materialen van verre reizen in haar schilderijen. De laatste jaren is ze te vinden langs de Waddenkust en eilanden en verwerkt materie van ’t Wad in haar werk.

De dreiging van gas- en/of olieboringen in dit Wereld Erfgoed gaat haar dan ook zeer aan het hart.

Joke wil in haar werk de toeschouwer laten ervaren en beleven de eindeloze horizon, de vrijheid, bollende zeilen en de sensatie van wind door je haren en zout op je lippen.

www.schildereizen.com

Bij verkoop gaat een deel van het geld naar Stichting Kalpitiya op Sri Lanka waar kleinschalige projecten opgezet zijn voor onderwijs en gezondheid voor kinderen

www.kalpitiya.nl

Lees meer
Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer
Janneke de Boer

Kunstenaarn

 

Lees meer
Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer
Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer
Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer
Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer
Janneke de Boer

Kunstenaar

....

Lees meer
Janneke de Boer

Kunstenaar

.... 

Lees meer

Janneke de BoerKunstenaar

 

Lees meer
Janneke de Boer

Kunstenaar

 ....

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

.....

Lees meer
Janneke de Boer

Kunstenaar

...  

Lees meer

 

Janneke de Boer

Kunstenaar


 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar 

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

.

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

....

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

...

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

.......

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

...

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

....

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

...

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

...

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

....

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

...

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

....

Lees meer

Contact

Stichting Kunstweekend Beetsterzwaag
Centraal gelegen
Beetsterzwaag


Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Geplaatst op: 2022-08-21

Historische panden als het Lomanhuis zijn cultureel van groot belang voor Beetsterzwaag. Het Friese dorp profileert zich als ‘Culturele Hoofdstraat van Europa’. Daarin mag de monumentale kunstenaarswon...

Lees meer Meer nieuws
Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie