Kunstenaars

Janneke de BoerTed Jooren

OVER MIJ 

Wanneer ik een stad, dorp, straat of ruimte binnenkom gaat mijn blik direct naar de vorm. De vorm van gebouwen, meubels of objecten. Per ongeluk ontstaan of tot in perfectie uitgevoerd.  

Observeren én creëren heeft altijd al in mij gezeten. Als kind was ik met hout en spijkers in de weer, later volgde ik een opleiding tot meubelmaker en aan de kunstacademie werd mijn passie voor gebouwen nog meer aangewakkerd.  

Met het werk dat ik maak onder de naam ARCH, zoek ik de verbinding tussen kunst en architectuur. Waar kunst over licht gaat en architectuur over ruimte gaat ARCH over vorm. 


 

Lees meer

Willy Elzinga

"De storm in de natuur en de storm binnen in jezelf, maar ook de stilte erna". 
Alles heeft zijn eigen tijd en proces 
Moast dysels ôffreegje: wat wol ik der fan meitsje! 
Willy haar inspiratie ontstaat spontaan uit dát wat haar raakt. 
Zij werkt graag met verschillende materialen en technieken. 
"Lekker  'prutse' en zien wat daaruit komt." 
Het werk wat zij maakt is daardoor heel afwisselend. 
De naam die zij gebruikt als kunstenaar is: WillE. 
Dit is een combinatie van Willy Elzinga. 
WillE is plezier in het Fries en staat voor het plezier die zij ervaart in haar werk als kunstenaar.

 

Lees meer

Reiny Bourgonje

Reiny Bourgonje: Zie de mens

In 2012 stortte de in Heerenveen geboren en getogen Reiny Bourgonje zich volledig op haar grote passie fotografie.
Met haar indringende portretten wist zij in korte tijd een sterke reputatie op te bouwen in binnen- en buitenland.
Zij won prestigieuze fotografieprijzen en haar meisje met de parel was vorig jaar nog te zien het Mauritshuis.

Bourgonjes specialisme is de portretfotografie.
In haar vrije werk word ze geïnspireerd door de schilderkunst van de 17e eeuw, maar ook door maatschappelijke thema’s als identiteit en afkomst.
Bourgonje ziet de mens, in al haar verschijningsvormen.
Dat komt bijvoorbeeld naar voren in haar portretten van adoptie- en vluchtelingenkinderen, die in hun jonge levens al veel hebben meegemaakt.
Daarmee sluit Bourgonje aan bij de actualiteit van de migratie- en adoptieproblematiek.
Tegelijkertijd toont zij de diversiteit van de moderne samenleving.
Deze kinderen zijn wereldburgers, zij zijn Nederlands, Afrikaans, Chinees en Fries.
Door hen te portretteren in de stijl van de oude meesters, biedt Bourgonje hen een podium dat zij in de 17e eeuw vanwege hun afkomst niet gehad zouden hebben.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Julia vd Bos

Laat je unieke portret maken door Julia van der Bos tijdens het Kunstweekend. Geen wachttijd; laat gewoon een foto achter of laat Julia snel een foto van je maken. Geniet van het evenement en haal je portret later op, of we kunnen het per post naar je toesturen. Deze portretten zijn perfect voor familie, vrienden, collega's en niet te vergeten, je geliefde huisdieren. Een prachtig aandenken voor iedereen. Bekijk ook Julia's selectie ansichtkaarten en andere items voor meer memorabele souvenirs.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Yvonne van Huizen
 

Mijn naam is Yvonne van Huizen en ik ben een gepassioneerde glaskunstenaar gevestigd in het schilderachtige Hallum. Ik ben de trotse eigenaar van "Glasatelier de Obsidiaan", waar ik mijn creativiteit de vrije loop laat en gefused glas omtover tot kleurrijke en vrolijke kunstwerken.

Hoewel ik nog niet zo lang bezig ben, is elke dag in mijn glasatelier een nieuw avontuur. Mijn kunst is doordrenkt van levendigheid, en ik geef mijn werken een uniek karakter door gebruik te maken van bullseyeglas. De resultaten zijn stukken die niet alleen mijn liefde voor het vak weerspiegelen, maar ook de speelsheid en vitaliteit die ik in het dagelijks leven koester.

Wat mijn kunst extra bijzonder maakt, is mijn wens om het toegankelijk te maken voor anderen. Daarom verkoop ik mijn werken tegen redelijke prijzen, zodat iedereen de kans krijgt een stukje van mijn creatieve wereld in huis te halen.

Naast het creëren van kunst, vind ik het geweldig om mijn passie te delen. Daarom organiseer ik workshops waarin ik anderen de kunst van het glasfusen bijbreng. Het is een manier om niet alleen mijn kunst, maar ook mijn enthousiasme voor het ambacht door te geven.

In mijn glasatelier komt mijn liefde voor kleur, vreugde en creativiteit samen. Het is een plek waar kunst niet alleen wordt gemaakt, maar ook wordt gedeeld, en ik hoop dat mijn glaskunst een glimlach op het gezicht van anderen tovert, net zoals het dat bij mij doet.

 

Lees meer

Frank Mudibo

Voortdurend streeft hij er naar om de mooiste en meest esthetische lijn mogelijk te maken. Decoratief met een vleug kubisme, invloeden van inheemse traditionele vormen en de sociale omgeving waarin hij leeft, combineert Frank Huisman Mudibo in schilderijen, beeldhouwwerk, keramiek en gemengde mediavormen.

Frank groeide op in de Oegandese hoofdstad Kampala en woont sinds eind 2017 in Gorredijk. In zijn werk verbeeldt hij dagelijkse indrukken en observaties van vaak sociale thema’s.

In 2007 behaalde Frank zijn Bachelors degree in Industrial and Fine Arts (BIFA) aan de Margaret Trowel School of Industrial and Fine Arts van Makerere University Kampala. Zijn universitaire graad is onlangs in Nederland erkend als HBO-diploma, Minerva. Hij groeide op in een kunstzinnige omgeving: vader was lector kunstgeschiedenis aan de universiteit, het gezin woonde op de campus. Vanaf zijn kindertijd werd hij door zijn ouders aangemoedigd om kunstenaar te worden. Tijdens zijn opleiding waren kleur en klei zijn voornaamste medium van expressie, later exposeerde hij regelmatig in Oeganda. Een van zijn afstudeerwerken, een meer dan levensgrote (torso/borstenpartij)  in beton genaamd ‘Beauty’, staat nog altijd bij de universiteit.

Veel van zijn werk gaat over thema’s als homoseksualiteit, verbinding, naaktheid, huwelijk, corruptie en religie. Het is geen duidelijk etnisch getinte kunst waardoor zijn werk al snel geliefd werd in het buitenland.

Lees meer
Janneke de Boer

Edit Virag

Ik maak eco-vriendelijke kunst.  De gebruikte glasstukken die ik in mijn kunst-objecten verwerk hebben meestal al een heel leven achter de rug . In deze hoedanigheid geef ik het glas een tweede leven en elk object is uniek . Daarnaast vind ik dat recyclen van groot belang is voor een schonere, leefbare (kunst) wereld.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Hiltje de Boer

Mijn naam is Hiltje de Boer-Kuipers en ik woon in Ginnum, waar ik mijn kleine galerij heb. In de galerij hangen door mij gemaakte airbrush schilderijen. Airbrushen is een techniek, waarbij je met behulp van een airbrushpistool, compressor en speciale acrylverf, schilderijen kunt maken. Je kunt airbrushen op papier, canvas, maar ook op objecten zoals bijvoorbeeld een helm. Het mooie van airbrushen is, dat je speciale effecten kunt creëren en dingen daardoor nog echter kunt laten lijken. Airbrush schilderijen kunnen in kleur worden gemaakt, maar ook in het zwart/ wit. Momenteel vind ik het erg leuk om op canvas doeken zwart/ witte schilderijen te maken. Dit kan van alles zijn, dieren, mensen, auto's, motoren, landschappen enz. Omdat ik het heerlijk vind om te airbrushen, maak ik van alles en nog wat, maar ik maak ook schilderijen in opdracht. Een airbrush opdracht is geen foto, maar wel een prachtige, unieke herinnering aan datgene. Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, kom dan gerust eens langs of neem een kijkje op mijn website: hiltjeslytsegalery.nl Ik ben alleen op afspraak open, via hiltjeslytsegalery@gmail.com kunt u een afspraak met mij maken of kunt u om meer informatie vragen. Graag tot ziens in mijn galerij!

 

Lees meer
Janneke de Boer

Sabine Ypma

Mijn naam is Sabine Ypma en ik ben nu 78 jaar. Sinds mijn tienerjaren was ik al bezig met tekenen en in de loop der jaren heb ik een eigen stijl ontwikkeld tot wat het nu is.

Mijn schilderijen zijn getekend met mijn synoniem "bysabien"

 

Lees meer
Janneke de Boer

Corrie Schrier

De kunstwerken van Corrie Schrier laten zich omschrijven als levendige en expressieve composities van glas en keramiek. Haar kunstwerken kunnen variëren van kleurrijke glasobjecten die in elke huiskamer tot leven komen,  tot keramische sculpturen die een bepaalde mate van verstilling oproepen.  
Elke object is uniek van stijl en kleur, en roept zeker een gevoel van vrolijkheid op.
 

Lees meer
Janneke de Boer

Jelle Schotanus

Jelle Schildert of de duivel hem op de hielen zit. Zijn landschappen en portretten zijn een explosie van een gelijkend wilde of poëtische verbeelding.

Werk dat meestal in één haal op het doek komt. Daarna begint het gevecht pas echt. 

Hij vertelt: "Als het werk geen ziel heeft, kun je het wel weg sodemieteren."

 

Lees meer
Janneke de Boer

Natalie de Klijn

Het vereeuwigen van dat wat je lief is , dat is de passie van Natalie de Klijn. Met enorm veel liefde maakt Natalie bronzen beelden, tekeningen en gedichten. Hoofdzakelijk dieren, met een kleine voorkeur voor honden. “De beweging is natuurlijk belangrijk maar door de ogen zie je de ziel, dus die moeten je echt raken”, zegt ze. Ze werkt vanuit haar atelier in Tijnje waar ze ook workshops geeft. “ zo leuk om mensen te laten kennismaken met boetseren als met hun vaak ongekende creativiteit “   Natalie maakt vrij werk en veel werk in opdracht.  Kom langs tijdens het Kunstweekend of maak een afspraak voor een atelierbezoek. Altijd welkom!

 

Lees meer
Janneke de Boer

Danielle Nengerman
 

Danielle Nengerman, (Zaandam, 1968) volgde haar opleiding aan de kunstacademie in Den Haag. Ze schildert gedetailleerde, realistische landschappen en stillevens in olieverf op doek. 

Haar sobere stillevens –vaak met één object- vragen van de toeschouwer een vorm van aandachtig bestuderen.

En in haar landschappen, waarin vaak de mens ontbreekt, is er sprake van een aandoenlijke sereniteit.

Zoekende naar het licht, de ruimte en de verstilling in en om haar onderwerpen geeft ze deze een persoonlijke betekenis. 

Ze heeft een fascinatie voor de grenzen van de materie, de dingen die voorbijgaan en voor dat wat achterblijft, de essentie. 

Haar werk is van filosofische aard voor wie er ontvankelijk voor is, soms autobiografisch, maar valt op verschillende niveaus te waarderen.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Hana Vendlová
Hana Vendlová woont ruim viertig jaar in Friesland. De vormen, kleuren en het licht in het landschap zijn een bron van inspiratie.
De uitdaging wordt aangegaan.
Van aquarel, olieverf, klei, en zelfs beton en pigmenten bieden mogelijkheden.
Het proces van onderzoekend werken is het doel. Het product is een welkome, prettige bijkomstigheid.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Joke Ket
 

Na het volgen van Cursussen, Masterclasses en 4 jaar Zomeracademie van de Kunstenaarsbond heeft Joke een geheel eigen stijl ontwikkeld. In de beginjaren verwerkte Ket stoffen en materialen van verre reizen in haar schilderijen. De laatste jaren is ze te vinden langs de Waddenkust en eilanden en verwerkt materie van ’t Wad in haar werk.

De dreiging van gas- en/of olieboringen in dit Wereld Erfgoed gaat haar dan ook zeer aan het hart.

Joke wil in haar werk de toeschouwer laten ervaren en beleven de eindeloze horizon, de vrijheid, bollende zeilen en de sensatie van wind door je haren en zout op je lippen.

www.schildereizen.com

Bij verkoop gaat een deel van het geld naar Stichting Kalpitiya op Sri Lanka waar kleinschalige projecten opgezet zijn voor onderwijs en gezondheid voor kinderen

www.kalpitiya.nl

Lees meer
Janneke de Boer

Sandra Rethmeier
 

Mijn inspiratie voor het schilderen wordt mooi onder woorden gebracht door de oude leer van de Veda’s. Alle kennis die we nodig hebben om te creëren is al in ons aanwezig. De methode van de Vedic Art helpt ons om deze verborgen kennis te herinneren, om vanuit intuïtie te handelen, en om onszelf als bron te gebruiken bij het schilderen. Hoe heerlijk is dat!

Lees meer
Janneke de Boer

Zwannie Menger

Zwannie Menger woont in Donkerbroek waar ze ook haar atelier en presentatieruimte heeft.

Transformatie, kwetsbaarheid, verhulling en innerlijke schoonheid zijn belangrijke thema’s in haar werk. Ze laat zich inspireren door lichaamstaal en gelaatsuitdrukkingen. “Mensen vangen in facetten van  kwetsbaarheid, kracht, vreugde en ouderdom, maakt dat je juist schoonheid gaat zien in onvolmaaktheden”. Ook een belangrijk thema in haar werk is de invloed die de mens heeft op zijn omgeving, de natuur en zijn medemens.      

De thema’s vertaalt Zwannie in tweedimensionale- en in driedimensionale beelden. Ze werkt met  combinaties van materialen zoals:  karton, klei, was en verf.

Lees meer
Janneke de Boer

marjolijn kok

marjolijn kok is kunstenaar en archeoloog. In haar beeldende werk onderzoekt ze de relatie tussen hoe we onszelf zien en de wereld om ons heen. Haar interesse gaat uit naar een niet hiërarchisch denken, waarbij alle levensvormen met elkaar verbonden zijn. Hoe komen we tot kennis en wat zegt die kennis over onszelf. Met gebruik van bestaand beeldmateriaal probeert zij nieuwe contexten te creëren waarbij verwondering en nieuwsgierigheid elkaar afwisselen. Ze beperkt zich niet tot één medium, maar papieren collages hebben haar voorkeur.

 

Lees meer
Janneke de Boer

Majke Lüthi 

Speciaal voor het Kunstweekend van Culturele Hoofdstraat 2024 ben ik in de geschiedenis van mijn Zwitserse voorouders gedoken, om dit te verwerken in mijn dichtkunst. De inspiratie hiervoor vond ik in de familiefotoalbums die mijn opa zorgvuldig samengesteld heeft. Hoewel mijn zoektocht persoonlijk van aard is, zal het resultaat voor velen herkenbaar zijn: een opa die op iets te fanatieke wijze postzegels verzamelt, herinneringen aan de gerechten en het servies van oma, jaar na jaar vrolijke vakantiefoto's. Maar ook: het gezamenlijk verzwijgen van pijnlijke ervaringen, verlangen naar groener gras, mooi weer spelen voor de buren, keuzes die lang geleden gemaakt zijn maar nog steeds doorwerken.

Familiepatronen kunnen door meerdere generaties heen ingesleten raken, als olifantenpaadjes voor ons gedrag. Om nieuwe wegen te kunnen bewandelen heb ik voor deze tentoonstelling geknipt, geplakt, geschud, herschikt en gevouwen, om zo de geschiedenis op speelse en poëtische wijze te herschrijven.

Als onderdeel van dit project vindt er op 6 juli van 16:00 tot 16:45 een groepsgesprek plaats in de tuin van Kunsthuis Syb. Tijdens dit gesprek zal Majke samen met maximaal 20 deelnemers en drie gastsprekers in gesprek gaan over het thema 'Je thuis voelen'. 
De gastsprekers zijn:

* marjolijn kok - archeoloog, kunstenaar en toekomstdenker

* line kramer - kunstenaar en mede-Zwitser

* Klaar van der Lippe - sociaal-maatschappelijke kunstonderzoeker

Samen met jullie zullen wij reflecteren op vragen als: Wat betekent het om je thuis te voelen in een land, dorp, cultuur of familie? Hoe wordt dit gevoel beïnvloed door identiteit? Kan iemand met een dubbele nationaliteit zich volledig thuis voelen op één plek? Wat hebben de bewoners van Beetsterzwaag destijds bewust of onbewust meegekregen van de Zwitserse cultuur toen er zich in 1978 een Zwitser vestigde? En, met het oog op de toekomst: hoe kunnen we eraan bijdragen dat anderen zich thuis voelen?

Het gesprek is gratis toegankelijk, fijn als je je van tevoren aanmeldt via een e-mail aan majke@me.com.

Lees meer
Janneke de Boer

Jitty Wildeman

(Minerva 1981-1986) Studeerde af in de richting illustratieve vormgeving, tegenwoordig maakt ze precies getekende etsen. Onlangs heeft ze een groot project van 100 verschillende katten portretten afgerond waaraan ze 16 jaar heeft gewerkt. Enkele van deze etsen en nog ander werk zullen te zien zijn tijdens de Kunstweek.

Lees meer
Janneke de Boer

David de Haan

Als kunstenaar werk ik met de alledaagse realiteit die we om ons heen
waarnemen. Elke ruimte en elk landschap vertelt een verhaal over menselijk
gedrag. Over ons streven naar geluk en succes. Dit streven wekt energie en
passie maar leidt ook tot frustratie en falen. Door beter te kijken kan
iedereen deze verhalen vinden. Mijn kunst ondersteunt en stimuleert dit
waarnemen.

Voor Culturele Hoofdstraat 2024 presenteer ik VISITING ALL PUBLIC BENCHES IN
A 500 METRES RADIUS ON A 5 KILOMETRES WALK WITH 83 OPPORTUNITIES FOR
CONTEMPLATION. Mijn foto foto's tonen uitzichten vanaf openbare bankjes in
Beetsterzwaag. De ultieme ervaring krijg je door mijn route te lopen.
Ondersteunt door de wandelgids of met een app.

Vijf kilometer wandelen met 83 mogelijkheden voor overdenking. Lopen we door
of gaan we zitten?
Observeren
Overdenken
Het leven laten passeren

 

Lees meer
Janneke de Boer

Eva Kruis

Collages Eva Kruis:

Inspiratiebron voor de collages is het (water)landschap. Met name de horizon is een bron van inspiratie en dan in combinatie met beweging, rimpelingen, spiegelingen, herhaling, kleur, ritmes en lijnen die in het water zichtbaar zijn.

Deze indrukken worden vertaald naar nieuwe geabstraheerde composities op doek of op paneel. De ene keer is er meer aandacht voor lijnen en ritmes, een andere keer is er meer ruimte voor kleur.

Lees meer
Janneke de Boer

Margôt Ritman

Margôt schildert met olieverf en acrylverf en vindt haar onderwerpen in haar naaste omgeving.

Haar werk is gevarieerd en altijd kleurrijk.

 Ze maakt ook beelden van brons,  stone-art of papiermaché:  het heerlijk om hier mee bezig te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan.   

Haar ontwerp voor een groot beeld in het Vrijheidspark in Drachten werd gehonoreerd en is inmiddels in 2023 gerealiseerd.  Margôt is lid van Kunst Collectief Tegendraads: een heel prettige manier van samenwerken met andere kunstenaars om elkaar te stimuleren en exposities en activiteiten te organiseren.

Van natuur tot mensen, tot dieren en een beetje abstract, ze schildert gevarieerd. Ze is geen landschapschilder. Eén enkele bloem, of een portret van mens of dier is haar stijl. Of zelfs een deel van de verentooi van vogels: dan krijg je vanzelf een abstract schilderij. Ze houdt van de kleur rood en die komt in bijna al haar werk wel terug.

De rode klaproos staat symbool voor haar visie en kunstenaarschap. “Daarom heet mijn galerie ook Amapola, dat is Spaans voor klaproos. Klaprozen bloeien maar één dag en die dag moet je er dan ook volop van genieten. Zo zie ik het leven ook, daar moet je elke dag van genieten.

Als kind waren de tekenlessen op school favoriet, als tiener begon ze met naaldkunst (veel geborduurd) en toen haar kinderen klein waren volgde ze een Kaderopleiding Creatieve Handvaardigheid die ze met hoge cijfers afsloot. Daarna heeft ze les gehad bij veel verschillende bekende kunstenaars … veel leuke technieken en foefjes geleerd.

 

Lees meer

Janneke de BoerEsther Krommendijk
Divers en veelzijdig.

Van euforie naar verstilling, van kleur naar zwart-wit. Omdat creativiteit voor mij niet te kaderen is, altijd mag vloeien in stemming, in uitdrukking, in lijnen, patronen, in groots en wonderlijk klein.

Mijn werk kenmerkt zich door die veelzijdigheid. Ik zoek emotie en door mijn beelden probeer ik de kijker mee te nemen in wat ik zie en wat ik voel. En die beelden, de omgeving en dat wat die omgeving beïnvloedt is voor mij iedere dag, ieder uur en iedere minuut anders, omdat niets blijft zo het was.

In de ruimte van het kunnen creëren is mijn camera de connectie tussen de werkelijkheid om me heen en de werkelijkheid die diep bij mij van binnen woont. In beelden, soms in woorden, soms met muziek en soms met verf maar altijd weer met de camera.

Sinds ik de camera vastheb is mijn zien veranderd. Ik kijk met een vernieuwde, andere blik naar de wereld om me heen. En is er ook een wereld van binnen voor me open gegaan. Nieuw, dankbaar, schurend, vragend en ontdekkend wil ik je meenemen om mijn werk te zien , in een andere wereld. In ruimte, niet gekaderd, vrij!

Sinds zes jaar fotografeer ik, het liefst elke dag, al is het maar heel even, terugkeren in en naar mezelf, focus volledig op mijn onderwerp, even weg van de hectiek van alledag. Ik ben volledig autodidact en ik heb een voor mij kenmerkende stijl ontwikkeld. Wat die stijl precies is laat ik aan de kijker. Dit is wat mij past, dit is wie ik ben.

Fotografie is mijn passie. Deels professional deels amateur; geef mij mijn camera en ik word mezelf door mezelf in het proces van fotograferen te verliezen, 

mijn camera is  "de verbinding".

 

Lees meer
Janneke de Boer

Exitthegrey - Ria de Boer Leistra

Grotendeels autodidact beoefen mijn fotografie hobby. Mijn reizen zijn zelden zonder camera en tijdens het reizen vind ik het erg fijn om leegstaande gebouwen te fotograferen, maar ook de landschappen en stille straatjes . Ik fotografeer ook graag stillevens en flora en fauna in mijn eigen omgeving of elders. Ik heb een grote interesse in model fotografie en portretten. Dit kan in de studio zijn, maar ik maak liever gebruik van een decor buiten, waar de natuurelementen een rol spelen.

Verbinding
Het verbonden zijn heeft  een andere dimensie gekregen door de komst van internet. De menselijke verbinding met elkaar en omgeving is steeds vaker een virtueel gegeven. Ik heb geprobeerd dit in een beeld samen te vatten waarin we verbonden zijn maar geen verbinding hebben met de werkelijkheid.

 

Lees meer

Janneke de Boer

Arnold en Leony Wuite

Vanaf maart 2022 wonen wij in het appartementen gebouw de   "'  Rozentuin"in

 Beetsterzwaag. Van Lyndenpark 74   Ik schilder al jaren, cursus kunstacademie Friesland en in mijn eigen atelier.

  Bomen, water plus vogels in alle vormen en maten. Schetsmatig , abstract-realistisch in Acryl, krijt en olieverf.

  Schilderen is mijn grote passie, het schilderij waar ik dan aan werk wordt dan mijn wereld.

Lees meer
Janneke de Boer

Geertje Geertsma
 

Paddenstoelen hebben mijn hart veroverd.

Er is heel veel te vertellen over de rol die schimmels spelen in de natuur, alles hangt met elkaar samen en werkt samen. Als ik door de natuur zwerf ben ik mij bewust van de rijkdom onder mijn voeten. Maar bovenal ben ik gefascineerd door de wonderlijke verschijningsvormen die komen en gaan.

Mijn observaties, gecombineerd met een magische beleving, vinden hun weg in mijn beeldende werk dat zich ergens tussen de realiteit en de sprookjeswereld in bevindt.

Voor het kruidenapotheekje van Cornelia van Lynden heb ik mij laten inspireren door paddenstoelen met geneeskrachtige eigenschappen.

Lees meer

 

Janneke de Boer

Annemarie van Veen

In haar werk zie je de "verstilde emotie" waarbij het Wad en de Waddengebieden,

een onuitputtelijke inspiratiebron voor haar zijn.

De geschilderde landschappen zetten de alledaagse werkelijkheid

in een onverwachts perspectief

Lees meer

Janneke de Boer

Alie Popkema

Installatie: Verbonden

Gemaakt door de leerlingen van school Lyndensteyn (3 groepen) en de leerlingen van het Kind centrum de Finne (groep5/6)

samen met beeldend kunstenaar Alie Popkema

Twee scholen van Beetsterzwaag elk aan de rand van het dorp.

Nieuwsgierig en met vragen voor elkaar gaan we van start.

We ontmoeten elkaar op Lyndensteyn om samen te spelen en te bouwen..

Samen spelen

luisteren en bouwen

Ik zie, ik hoor 

Samen spelen

Wat we maken?

Dat weten we (nog) niet

Samen spelen

Luisteren en bouwen

Verbonden

Lees meer

Janneke de Boer

Kunsthuis Syb

Kunstenaar: Eglė Budvytytė

Titel: Songs from the compost: mutating bodies, imploding stars

Onderschrift bij de foto: 4K video, 30:00 min, 2020, Riga International Biennial of Contemporary Art (RIBOCA), Nida Art colony.

Tijdens Kunstweekend presenteert Kunsthuis SYB een filminstallatie van de in Nederland gevestigde Litouwse kunstenaar Eglė Budvytytė, die in 2018 te gast was bij SYB.

De film, opgenomen in de dennenbossen en zandduinen van het Koerse Schoorwal (Rusland en Litouwen), is een hypnotiserende verkenning van niet-menselijke vormen van bewustzijn en verschillende dimensies van symbiotisch leven: onderlinge afhankelijkheid, overgave, dood en verval. Het landschap in het werk met bossen en duinen doet denken aan de omgeving van Beetsterzwaag en Zuidoost Friesland.  

Het werk met de titel Songs from the compost: mutating bodies, imploding stars (30 minuten, 2020) is eerder getoond tijdens The Milk of Dreams op de 59ste Biënnale van Venetië in Italië.

De film wordt doorlopend vertoond in Kunsthuis SYB. 

Lees meer

Janneke de Boer

Loman Expositie

"Cultbee heeft het hele weekend van 11 - 17 uur een expositie ingericht met
kunstwerken (o.a. grafiek) van de Opsterlandse kunstenaar Jan Loman
(1918-2006), o.a. de ontwerper van logo Waddenzee. Het bestaat uit inbreng
uit particuliere collecties, heel anders dan vorig jaar. Ook filmbeelden en
een documentaire over Loman worden getoond. Het is ook een aanvulling op de
buiten-expositie in het park. Op zondag worden drie korte lezingen gegeven
tussen 13-17 uur. Gratis toegang. Meer info op: www.cultbee.nl "
Locatie: Armenhuis, Hoofdstraat 79, ingang achterom via de steeg.

 

Lees meer

Janneke de Boer

Maud van Lieshout

Maud van Lieshout is een creatieve geest met oog voor detail en schoonheid en sinds 2013 bezig met glas.

Met het maken van harten in lood is ze een eigen stijl aan het ontwikkelen. Bij het zien van haar harten wil ze graag bereiken dat we onszelf ‘De Liefde’ herinneren. Iedere dag.

Liefde voor wat was, Liefde voor wat is, Liefde voor wat komt, maar bovenal, daar waar het begint; Liefde voor onszelf.

Een wezenlijk aspect van houden van is, dat je naarmate je jezelf meer accepteert, je makkelijker en vollediger kunt houden van anderen.
Het wordt makkelijker om VERBINDING met de ander te maken van hart tot hart.

 

 

Lees meer

Janneke de Boer

Jessica Koopman
 

"Tassen en kussentjes gemaakt van 'rest' materiaal. Spullen die mensen nog hebben liggen en niet meer gebruiken; lapjes stof, zeil, knopen, touw, vlaggen en wimpels.

Het (her)gebruiken van al deze verschillende materialen geeft mij een creatieve uitdaging en zorgt ervoor dat geen tas of kussen hetzelfde is."

Lees meer

Janneke de Boer

​Not At All Stars dixieland band

Not At All Stars dixieland band bestaat uit 7 gevorderde amateurmuzikanten die samen vroege jazzmuziek spelen zonder pretenties, maar met veel plezier!

 

Lees meer

Janneke de Boer

Annelieke Zantinge

Afkomstig uit een klassiek muzikale familie begon Annelieke al op jonge leeftijd met muziek. Op zevenjarige leeftijd maakte ze kennis met de eerste klanken van de piano, het instrument dat tot op heden een grote inspiratiebron is voor haar muziek. Al improviserend ontdekt Annelieke haar klanken en componeert zij op sferische en minimalistische wijze haar composities. Annelieke speelt zowel haar eigen composities als haar eigen improvisaties. Ze heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar zij haar Bachelor of Music in Compositie voor de Media behaalde. Daarnaast heeft Annelieke haar Master of Arts in Creative Design for Digital Cultures behaald.

 

Lees meer

Janneke de Boer

Pliens Kunst

In mijn olieverfschilderijen en potloodtekeningen, met name portretten en landschappen, focus ik op sfeer en grafische elementen. Graag deel ik daarmee een stukje schoonheid, rust of troost. De inspiratie komt uit het dagelijks leven. Ik beschouw het werk als passend binnen het magisch realisme. Ook maak ik werk in opdracht. 

 

Lees meer

Janneke de Boer

Mirjam van Houten

Mirjam van Houten werkt als illustrator en auteur van (veelal Friestalige) kinderboeken.

Haar debuut ‘Tije’ waarvan ze zowel de tekst als de illustraties maakte, werd geselecteerd voor de IBBY-Honourlist, een tweejaarlijkse internationale lijst met kinder- en jeugdboeken van hoge kwaliteit.

Het prentenboek ‘By beppe útfanhûs’, verscheen in 2021. Dit boek werd bekroond met de Diet-Huberprijs. Onlangs verscheen de tweede druk.

Haar meest recente boek is ‘It Grutte Pake & Beppe Foarlêsboek’.

Mirjam van Houten woont en werkt in Beetsterzwaag.
 

Op 6 en 7 juli zal Mirjam belangstellenden vertellen over haar werk.
Locatie: Tuin Tropische kas

 

Lees meer

Janneke de Boer

Raya Art & co creatie team

Creëer je mee aan een nieuwe gelukdraak van verbinding?

Alle kinderen van 1 tot 111 zijn van harte welkom om mee te creëren aan een gelukdraak voor verbinding!

Verschillende kunstenaars inspireren jullie met hun kleurrijke talentspetters om ook zelf creatief te worden: Wat is voor jou verbinding? Wat is jouw droom voor een stralende toekomst van de aarde waar we allen samen vredig en gelukkig in verbinding leven? De nieuwe gelukdraak nodig jullie uit om de sleutel van geluk in je jezelf te vinden en je talenten en eigen wijsheid in te zetten voor een leven in verbinding met de natuur en met elkaar. We kunnen laten zien dat we samen in verbinding iets moois kunnen creëren. Iedereen kan hier een waardevol geluksteentje aan bijdragen. Geluk begint van binnen. Wordt een echte levenskunstenaar en bouw mee aan de gelukdraak die ook na dit Fetsival doorgroeit en verder vliegt naar andere plekken en levenskunstenaars: hij wordt geboren vanuit verbinding en brengt verbinding, elke creatieve bijdrage is weer een geluksster meer! Kun je Vliegen? Ontdek het antwoord samen met de gelukdraak!

Alles wat voor je ligt en

Alles wat achter je ligt

IS NIETS

Vergeleken met dat wat

IN JE IS

Waar? Festival VERBINDING Beetsterzwaag, voortuin van revalidatie centrum Lyndenstijn

Wanneer? 6 en 7 juli, van 14 tot 17 uur

Wat?  bouw en creëer me: maak “uit niets iets” met duurzaam materiaal: schetsen van de straks levensgrote gelukdraak, maak kleurrijke schuppen en verbind stoflinten tot een groeiende reuzenstart. Ontwerp het groet hoofd met papier manche. Verwerk je wensen en dromen in wat je creëert.

De draak Viert graag het leven!

Om 14 .00 uur en 15.00 (zaterdag)  kort pop-up- voorstelling met dans, muziek, spel en reuzen bellenblaas. Kom je mee spelen?

Lees meer

Janneke de Boer

Studio Huhh

Een liefde voor kunst en het maken ervan kan op vele manieren ontstaan. Voor de oprichters van Huhh. begon het toen ze voor het eerst kennismaakten met batik en wayang in het huis van hun grootmoeder. Dit wekte hun interesse in de verhalen die verborgen liggen in het dagelijks leven en in het vinden van verbindingen tussen culturen en geschiedenissen. Een interesse die alleen maar dieper werd naarmate de tijd verstreek.

Huhh. is een ontwerp- en kunststudio die staat voor nieuwsgierigheid, het is proclamatie van de verassende en inspirerende momenten in het dagelijks leven. Door gebruik te maken van traditionele ambachten en hergebruikte materialen, legt Huhh. de nadruk op en viert materialiteit met een (hi)storie, en transformeert alledaagse objecten in vormen van verhalen vertellen.

Door de rode draad te vinden die de vele verhalen om ons heen verbindt, groot en klein, groots en alledaags, streeft Huhh. ernaar een wereld te creëren, een universum van verstrengelde verhalen die samenkomen in een steeds groeiend tapijt van verbinding, ervaring en levendigheid.

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

....

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

...

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

.......

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

...

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

....

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

...

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

...

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

....

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

 

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

...

Lees meer

Janneke de Boer

Kunstenaar

....

Lees meer

Contact

Stichting Kunstweekend Beetsterzwaag
Centraal gelegen
Beetsterzwaag


Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Geplaatst op: 2022-08-21

Historische panden als het Lomanhuis zijn cultureel van groot belang voor Beetsterzwaag. Het Friese dorp profileert zich als ‘Culturele Hoofdstraat van Europa’. Daarin mag de monumentale kunstenaarswon...

Lees meer Meer nieuws
Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie