Kerkdienst

Kerkdienst 
In de dienst van 23 juni zullen we aansluiten bij het Kunstweekend. Ditweekend staat in het teken van de natuur, met een accent op fotografie. Van fotografen kunnen we leren om beter te kijken, of ánders te kijken naar de wereld en naar de mensen om ons heen.
Zo kunnen de geloofsverhalen ons ook helpen om anders te kijken. Zonder te oordelen, bijvoorbeeld. En dat is hard nodig in deze wereld waarin ‘anders’ al gauw als ‘vreemd’ en bedreigend wordt gezien. Van een oud gemeentelid leerde ik ooit: ‘Oars kin ek goed wêze’. Maar dan moeten we wel ‘anders’ leren kijken.
En wat bedoelen we eigenlijk met die regenboog op de deur van de kerk en het bijbehorende state-ment? Is bij ons werkelijk ‘iedereen’ welkom? Hoe vreemd of ‘queer’ je ook bent?

Contact

Stichting Kunstweekend Beetsterzwaag
Centraal gelegen
Beetsterzwaag


Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Geplaatst op: 2022-08-21

Historische panden als het Lomanhuis zijn cultureel van groot belang voor Beetsterzwaag. Het Friese dorp profileert zich als ‘Culturele Hoofdstraat van Europa’. Daarin mag de monumentale kunstenaarswon...

Lees meer Meer nieuws
Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie