Johannes Bosgra

Johannes Bosgra (geb. 1979 in Hardegarijp) is de wereld over gereisd naar de meest desolate plekken om de essentie van de kleuren en vormen van oceanen en zeeën te vangen in zijn serie minimalistische zeegezichten genaamd Strepen. De zeegezichten bestaan op de scheidslijn tussen abstractie en figuratie. Bij het maken van zijn werk laat hij zich inspireren door hedendaagse klassieke muziek. En hij speelt zelf graag piano. Bosgra is in april 2019 één van de drie winnaars geworden van het talentenproject Verhalen in het Landschap. 

 

“Muziek is de kunstvorm met de hoogste abstractie en is in staat om emoties op de meest directe wijze over te brengen. Ik heb de zeegezichten die ik rond de wereld zag in deze minimalistische, abstracte vorm vastgelegd om op directe wijze de diepe emoties over te brengen die klassieke muziek in mij oproept. De extreme nauwkeurigheid die ik in het maakproces toepas, voelt als het bespelen van een muziekinstrument en laat me daardoor ook de emotie voelen die ik wil verbeelden.” 

 

Johannes Bosgra zijn werk is internationaal tentoongesteld bij instellingen zoals: New World Symphony Hall, Miami; concertzaal De Doelen, Rotterdam; Tonhalle Düsseldorf, Düsseldorf; Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam. 

Hij heeft prijzen ontvangen van de International Photography Awards, Black & White Spider Awards, International Color Awards en de Moscow International Foto Awards. 

Bosgra was voorzitter van het Hortus Festival voor kamermuziek en heeft bij het Noord Nederlands Orkest gewerkt.

Website: www.johannesbosgra.com

Contact

Stichting Kunstweekend Beetsterzwaag
Centraal gelegen
Beetsterzwaag


Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Geplaatst op: 2022-08-21

Historische panden als het Lomanhuis zijn cultureel van groot belang voor Beetsterzwaag. Het Friese dorp profileert zich als ‘Culturele Hoofdstraat van Europa’. Daarin mag de monumentale kunstenaarswon...

Lees meer Meer nieuws
Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie