Concert Gekooide Vogels

Op zondagmiddag 14 april begint om 16.00 u. het Concert Gekooide Vogels van het Fries Symfonie Orkest (FSO) in de Ontmoetingskerk, ingang Vlaslaan, Beetsterzwaag. Het FSO brengt muziekwerken van verborgen talenten, zoals o.a. een symfonie van Emilie Mayer.
Het Fries Symfonie Orkest (FSO) is een levendig amateur symfonieorkest met een lange traditie van goede concerten en een veeltallig publiek. Het orkest telt zo’n 40 geanimeerde en gevorderde amateurmusici uit de Noordelijke regio. Gerhart Drijvers is sinds 2010 als dirigent verbonden aan het Fries Symfonie Orkest. Zie de FSO website WWW.FSO.FRL en kijk ook op www.gerhartdrijvers.nl.
Met dit Concert Gekooide Vogels is iets bijzonders aan de hand. Het concert wordt namelijk ook uitgevoerd in Utrecht, en daar staat het FSO voor deze keer o.l.v. dirigent Henk-Jan van Alphen. Het is voor hem zijn afstudeerconcert. Tijdens één van zijn lessen kwam Henk-Jan in aanraking met het werk van Samuel Coleridge-Taylor. Hij was niet alleen gegrepen door zijn muziek, maar ook door zijn bijzondere levensverhaal. Coleridge-Taylor was belangrijk voor de emancipatie van Afro-Amerikanen en verwerkte veel traditioneel Afrikaanse muziek in zijn composities. Hij raakte na zijn dood op 37 jarige leeftijd in de vergetelheid en geniet pas sinds enige jaren weer bekendheid.
Dit geldt ook voor de Duitse componist Emilie Mayer. Zij ontwikkelde zich halverwege de 19e eeuw tot een zeer getalenteerd componist van grote symfonische werken (maar liefst acht symfonieën). Dat was voor een vrouw in die tijd ongebruikelijk. Haar werk werd gedurende haar leven regelmatig uitgevoerd, maar is nooit gepubliceerd. Pas enkele jaren geleden zijn de eerste uitgaven van haar symfonieën verschenen.
Première voor Nederland. De Symphonie nr. 2 is een wonderschoon, kleurrijk, soms poëtisch werk. Zoals de dirigent het verwoordde: het is als een ontluikende bloem. En voor zover bekend is het hier niet eerder uitgevoerd: een Nederlandse première!
Het Fries Symfonie Orkest (FSO) is een levendig amateur symfonieorkest met een lange traditie van goede concerten en een veeltallig publiek. Het orkest telt zo’n 40 geanimeerde en gevorderde amateurmusici uit de Noordelijke regio. Het FSO werd in 1962 opgericht als Drachtster Kamer Orkest (DKO) en draagt sinds 2003 de naam Fries Symfonie Orkest.
Identiteit. Het bestaansrecht van het Fries Symfonie Orkest is – net als dat van andere amateurensembles – dat het de leden in staat stelt en stimuleert om hun muzikale talenten en vermogens gezamenlijk in te zetten, waar dat kan verder te ontwikkelen en op concerten ten gehore te brengen. Daarbij zijn er ook uitdagingen die aanspraak maken op techniek en doorzettingsvermogen. Het samen met plezier muziek maken en de voldoening die dat voortbrengt zijn daarbij de uitgangspunten.

Kalender

zondag 14 april 2024 - 16.00 uur
in de Ontmoetingskerk, ingang Vlaslaan, Beetsterzwaag

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief van Culturele Hoofdstraat houden we je op de hoogte van nieuws en culturele evenementen in Beetsterzwaag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Concert Gekooide Vogels
T
Mechteld van der Loo

Meer evenementen van deze organisatie

Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Geplaatst op: 2022-08-21

Historische panden als het Lomanhuis zijn cultureel van groot belang voor Beetsterzwaag. Het Friese dorp profileert zich als ‘Culturele Hoofdstraat van Europa’. Daarin mag de monumentale kunstenaarswon...

Lees meer Meer nieuws
Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie

Wat kost het?

Standaard ticket € 17,50 ; t/m 18 jaar € 10,00; Vrienden/Donateurs € 15,00
(incl. koffie/thee in de pauze)