Concert: Conforto Ensemble

Op zondagdagmiddag 5 november 2023 begint in Beetsterzwaag om 16:00 uur het klassieke concert door de professionele musici van het Conforto Ensemble. Zij brengen hun programma “Grootse muziek in kleine setting”, waarin Franse klassieke muziek zal klinken van o.a. Bizet, Fauré, Saint-Saëns, Debussy.

Dit ensemble bestaat uit een strijkkwartet (2 violen, 1 altviool en 1 cello), en hobo, fagot, hoorn en sopraan (zangeres). De per project wisselende bezetting bestaat uit acht professionele musici die hun sporen hebben verdiend in symfonieorkesten en klassieke ensembles. Het idee voor Conforto is ontstaan in de zomer van 2020 vanuit de gedachte dat de combinatie van muziek en poëzie juist een verbindende rol kan spelen in moeilijke tijden. Conforto speelt voor iedereen die behoefte heeft aan muziek als troost en verbinding. Het Conforto Ensemble biedt concerten met een breed palet aan troostrijke, bemoedigende en hoopgevende muziek, gelardeerd met toepasselijke poëzie.

Arrangementen. De muziek van bekende en minder bekende werken is speciaal voor deze kleine bezetting gearrangeerd door Gerhart Drijvers (hoornist en dirigent). De programma’s zijn toegankelijk, en de toehoorder hoeft niet per se liefhebber te zijn van klassieke muziek. Door de bescheiden setting komen deze concerten goed tot hun recht op kleine tot middelgrote concertpodia, maar ook tijdens bijv. een Lichtjesavond of een herdenkingsbijeenkomst. Het programma wordt mondeling kort toegelicht.
De muzikale werken worden afgewisseld met teksten rond “Troost” die worden voorgedragen door leden van het ensemble. We gebruiken teksten van de Nederlandse dichteres Hanneke van Eijken.

Bekijk de website van het ensemble, o.a. de trailer: zie deze link https://www.conforto-ensemble.nl

Organisatie: Cultbee. Het concert duurt een uur zonder pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek, links naar video’s, en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl

Foto-bijschrift: de musici van het Conforto Ensemble.

Kaart-verkoop: Online : bij Eventbrite –
https://conforto-ensemble-5nov2023-Cultbee.eventbrite.nl
of per email aan: cultuur@cultbee.nl
of op de middag zelf aan de kassa bij de ingang van de kerk.

Kalender

Datum: zondag 5 november 2023
Locatie: Ontmoetingskerk, Achter de Hiemen 41, ingang aan de Vlaslaan t.o. 26, 9244 BP Beetsterzwaag
Parkeren: gratis parkeren naast de kerk in de Vlaslaan en achter De Buorskip, Vlaslaan 26.
Aanvang: 16:00 uur; ontvangst vanaf 15.30 u. Er wordt geen koffie/thee geschonken.
Einde: ongeveer 17:15 uur - het concert duurt een uur zonder pauze.

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief van Culturele Hoofdstraat houden we je op de hoogte van nieuws en culturele evenementen in Beetsterzwaag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Concert: Conforto Ensemble
Martine Mees
Beetsterzwaag

Meer evenementen van deze organisatie

Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Geplaatst op: 2022-08-21

Historische panden als het Lomanhuis zijn cultureel van groot belang voor Beetsterzwaag. Het Friese dorp profileert zich als ‘Culturele Hoofdstraat van Europa’. Daarin mag de monumentale kunstenaarswon...

Lees meer Meer nieuws
Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie

Wat kost het?

15,00 euro
gratis tm 18 jaar