Kunst en geschiedenis in de tuinen van Lyndenstein

Van juni tot en met september 2021 is in de voortuin en overtuin van Huize Lyndenstein (het huidige Revalidatie Friesland) de tentoonstelling 'Van Lyndens Erfenis' te zien. De toegang is gratis.
Hoofdonderwerp van de tentoonstelling is de schilderijencollectie die door het echtpaar Van Lynden-van Pallandt in 1899/1900 is geschonken aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Hiernaast wordt in de tentoonstelling aandacht besteed aan de geschiedenis van de familie Van Lynden en Huize Lyndenstein en de door tuinarchitect Roodbaard aangelegde overtuin in Engelse landschapsstijl.

Kalender

De overtuin van Lyndenstein is een openbaar park en alle dagen van de week gratis toegankelijk. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er vrijwilligers in het park aanwezig om de bezoekers te ontvangen en van informatie te voorzien. Ook verkopen zij kaartjes voor het bijbehorende lezingen programma en de rondleidingen. Deze activiteiten starten vanaf 1 juli.

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief van Culturele Hoofdstraat houden we je op de hoogte van nieuws en culturele evenementen in Beetsterzwaag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Van Lyndens Erfenis - tentoonstelling
T
Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws
Kunstweekend Beetsterzwaag 22&23 juni

Kunstweekend Beetsterzwaag 22&23 juni

Geplaatst op: 2019-06-02

  Kunstweekend Het tweedaagse beeldendekunstfestival in Beetsterzwaag, dit jaar op 22 en 23 juni, kent maar één vastigheid: het decor. De Hoofdstraat met links en rechts de overtuinen is o...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie

Wat kost het?

Toegang gratis