Jaarlijkse Kunstmarkt

Markt van “Kunst in Opsterland” in het schilderachtig gelegen Lycklamapark (achter het Lycklamahûs, Hoofdstraat 80, Beetsterzwaag).
Er doen circa 30 kunstenaars mee, die uit de regio afkomstig zijn. De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Ook wordt een beeldentuin ingericht. Gratis toegang voor publiek.
Het is tijdens de landelijke Open Monumentendag, daarom is het Lycklamahûs (Rijksmonument) ook geopend van 11 -17 uur voor het bezichtigen van het interieur op de begane grond (o.a. de Trouwzaal met de schilderijen portretten van de leden van de familie Lycklama à Nijeholt. Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Tinco Lycklama, een Friese jonker in de Oriënt’ van 2018, is op één van de wanden in de hal een de stamboom aangebracht van het geslacht Lycklama à Nijeholt.
Ook de Notariskoepel is open van 11 -17 uur. In de boomgaard achter Hoofdstraat 82. De Notariskoepel werd door de familie Lycklama à Nijeholt gebruikt als prieel.
Buiten, bij de hoofdingang aan de achterkant van het Lycklamahûs, vertelt wandeljournalist Fokko Bosker in een aantal korte toespraken over de geschiedenis en de situering van Beetsterzwaag en de vele adelshuizen/landgoederen plaatsen in de context van het landschap, o.a. gevormd door het Koningsdiep. Op de tijdstippen 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.
Optredens tijdens de Kunstmarkt:
1. troubadour singer/songwriter Murk Aukema met gitaar 2. danseres/actrice/theater, Ute Kaiser, die “anderhalve meter afstand” uitbeeldt. 3. muziek slagwerk “How to play the cactus” door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool in de historische appelboomgaard.

Deelnemende kunstenaars zijn: o.a. Anne van Dalen, Isabelle Oppel, Ben Vieberink, Joke Schepers, Zi-zz-Art van Carole Witteveen, Gerda Hamsma, Ineke Carolus, Dineke Prins, Klaas Klazema, Matty van Rumpt, Frank Hohl, Natalie de Klijn, Gerard Dijkstra, Jannetta Bron, Erik Mol, Leo Maarleveld, Hanneke Luit, Nel de Boer, Gerda Douma, Gusta Vet, Wim de Boer, Museum Opsterlân, Metsje de Jong, Jelly Swart, Janny Friso, Bé Ketelaar, Cecyl de Vries, Marcel Prins, Fike Bouma.

I.v.m. de corona-maatregelen volgen wij de aanwijzingen van deze Noodverordening van Friesland:
Noodverordening COVID-19veiligheidsregio Fryslân van 15 juli 2020
Organisatie Kunstmarkt: Cultbee in samenwerking met de werkgroep “Kunst in Opsterland” (www.kunstinopsterland.nl) en Stichting KunstPromotie Beetsterzwaag en St. Historisch Beetsterzwaag.
Datum en tijd: Zaterdag 12 sept 2020 – 11:00 uur tot 17:00 uur
Plaats: Beetsterzwaag, Lycklamapark, Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag
Parkeren: – gratis parkeren achter het Gemeentehuis, Hoofdstraat 82-94, in Beetsterzwaag.
Meer info: https://kunstinopsterland.nl/ en www.cultbee.nl

Kalender

Zaterdag 12-09-2020 van 11-17 uur
Locatie: Lycklamapark, achter Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief van Culturele Hoofdstraat houden we je op de hoogte van nieuws en culturele evenementen in Beetsterzwaag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Kunstmarkt Opsterland
Martine Mees en Reinder Haakma
Beetsterzwaag

Meer evenementen van deze organisatie

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws
Kunstweekend Beetsterzwaag 22&23 juni

Kunstweekend Beetsterzwaag 22&23 juni

Geplaatst op: 2019-06-02

  Kunstweekend Het tweedaagse beeldendekunstfestival in Beetsterzwaag, dit jaar op 22 en 23 juni, kent maar één vastigheid: het decor. De Hoofdstraat met links en rechts de overtuinen is o...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie

Wat kost het?

gratis