Jaarlijkse Kunstmarkt

Markt van “Kunst in Opsterland” in het schilderachtig gelegen Lycklamapark (achter het Lycklamahûs, Hoofdstraat 80, Beetsterzwaag).
Er doen circa 45 kunstenaars mee die uit het hele land afkomstig zijn. Er zijn ongeveer 35 kramen met o.a. sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Enkele kramen zijn speciaal beschikbaar voor lokale kunstenaars. Ook Museum Opsterland (Gorredijk) zal een kraam inrichten met informatie. Gratis toegang voor bezoekers.
Het Lycklamahûs (Rijksmonument) is ook geopend voor het bezichtigen van het interieur en van een kleine expositie van een speciaal geselecteerde kunstenaar, die een bijzondere betekenis heeft voor Opsterland. Dit in samenwerking met de Gemeente Opsterland en de Stichting Historisch Beetsterzwaag, die dit jaar de buitententoonstelling “Jeanne Bieruma Oosting (1898-1994)” heeft ingericht in de Overtuin tegenover het Lycklamahûs (het terrein voor de Tropische Kas, die ook de hele dag geopend is). Ook enkele andere historische panden, rijksmonumenten, in Beetsterzwaag worden opengesteld voor bezichtiging i.v.m. de landelijke Open Monumentendag.
Optredens tijdens de Kunstmarkt. Buiten, bij de hoofdingang aan de achterkant van het Lycklamahûs, zijn enkele korte optredens tijdens de Kunstmarkt.

Deelnemende kunstenaars zijn (onder voorbehoud) o.a.: dit wordt later ingevuld.

Organisatie Kunstmarkt: Cultbee in samenwerking met de werkgroep “Kunst in Opsterland” en Stichting KunstPromotie Beetsterzwaag en St. Historisch Beetsterzwaag.
Datum en tijd: Zaterdag 10 sept 2022 – 11:00 uur tot 17:00 uur
Plaats: Beetsterzwaag, Lycklamapark, Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag
Parkeren: – gratis parkeren achter het Gemeentehuis, Hoofdstraat 82-94, in Beetsterzwaag en elders in het dorp

Kalender

Zaterdag 10-09-2022 van 11-17 uur
Locatie: Lycklamapark, achter Hoofdstraat 80, 9244 CP Beetsterzwaag

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief van Culturele Hoofdstraat houden we je op de hoogte van nieuws en culturele evenementen in Beetsterzwaag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Kunstmarkt Opsterland
Martine Mees en Reinder Haakma
Beetsterzwaag

Meer evenementen van deze organisatie

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws
Kunstweekend Beetsterzwaag 22&23 juni

Kunstweekend Beetsterzwaag 22&23 juni

Geplaatst op: 2019-06-02

  Kunstweekend Het tweedaagse beeldendekunstfestival in Beetsterzwaag, dit jaar op 22 en 23 juni, kent maar één vastigheid: het decor. De Hoofdstraat met links en rechts de overtuinen is o...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie

Wat kost het?

gratis