Ria de Boer

Ria de Boer Leistra
Exitthegrey Fotografie

Mijn fotografie naam Exitthegrey herleid naar de hang om alles net even anders te benaderen in mijn fotografie. De realiteit is prachtig maar ik mag graag deze even achter mij laten en een eigen fantasie wereld creëren doormiddel van spelen met kleur en licht. 

Deze fantasie zie je terug in elke vorm van fotografie die ik beoefen, model, fauna, stillevens en mijn meest favoriete fotografie, urbex ( Urban- Exploration), het fotograferen van vergane glorie, oude verlaten gebouwen, huizen, kerken in Europa waar de natuur weer de overhand krijgt, waar licht en kleur een belangrijke rol spelen in het proces van vergankelijkheid. De natuur die letterlijk naar binnen kruipt doormiddel van klimplanten, zwammen en schimmels in de meest opmerkelijke kleuren. 

In deze expositie toon ik de prachtige blootstelling van planten. Het intrigeert mij elke keer weer hoe weelderig planten in vele vormen en structuren zich tentoon stellen voor mijn camera. Elk licht geeft weer een ander patroon, kleur en samenstelling, of het nu ochtendlicht, zonlicht, winter, zomer of avond licht is. Ik hou er van om vooral de details van de vele vormen en structuren in frames te zetten. Te spelen met daglicht, zodat de planten een eigen karakter krijgen. Een stap verder is voor mij het bijna onwerkelijk te maken in de nabewerking. Dat er een stukje magie, een klein sprookje ontstaat. Het werkelijke een beetje bevreemdend maken, het kijken met andere ogen, Exit the Grey.

https://exitthegrey.myportfolio.com

Contact

Stichting Kunstweekend Beetsterzwaag
Centraal gelegen
Beetsterzwaag


Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Geplaatst op: 2022-08-21

Historische panden als het Lomanhuis zijn cultureel van groot belang voor Beetsterzwaag. Het Friese dorp profileert zich als ‘Culturele Hoofdstraat van Europa’. Daarin mag de monumentale kunstenaarswon...

Lees meer Meer nieuws
Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie