Slotfeest van de Culturele Hoofdstraat

Op 15 december sluiten we dit bijzondere jaar af en hebben we, zoals het hele jaar, een prachtig programma met aandacht voor verschillende disciplines:

Klassieke muziek:
Het Winterconcert van Cultbee wordt dit jaar uitgevoerd door Wietske Holtrop (cello) en Caspar Vos (piano). Ze spelen o.a. werk van Beethoven, Debussy en Rachmaninov. Het concert vindt plaats in de Dorpskerk (Hoofdstraat 15) en start om 16.00 uur. Kaartverkoop via https://winterconcert2018.eventbrite.nl of bij DIO Ans, Hoofdstraat 36 Beetsterzwaag. Kaartjes kosten € 10,-.

Beeldende Kunst:
In het Grietenijhûs wordt van 16 oktober tot en met 16 december de tentoonstelling Skjin Laai | Tabula Rasa georganiseerd. Dit is Fries en Latijn voor een schone lei, een onbeschreven blad. Beeldend kunstenaars en dichters verbeelden en verwoorden in deze tentoonstelling de scheppende leegte. Met o.a. werk van Armando, Willem Abma, Bram Bogart, Eeltsje Hettinga en Maaike Hogerhuis. Het Grietenijhûs vind je aan de Hoofdstraat 17. De deuren gaan 13.00 open en de toegang is vrij.
In kunstruimte Wagemans worden dit jaar drie tentoonstellingen ter ere van Jan Loman’s 100-jarige geboortejaar georganiseerd. Loman heeft o.a. het bekende logo van de Waddenvereniging ontworpen. In deze laatste tentoonstelling staat werk zonder kleur centraal. Met onder andere de vroege, zero-achtige zinketsen uit 1962, fragiele vliselinecollages van rond 1990, zeefdrukken uit de “Noorse” reeks en zijn laatste abstracte acrylschilderijen. Kunstruimte Wagemans vind je aan de Hoofdstraat 14. De expositie is te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 en de toegang is vrij.

Literatuur
Literaire optredens in de enige huiskamersnackbar van Fryslãn. Terwijl frietjes en kroketten een krokant jasje aantrekken in hete olie, bespreken- en dragen schrijvers en dichters voor uit eigen werk. Hugo Borst is deze zaterdag onze gast. Om 14.30 staan de boeken over zijn moeder centraal, vanaf 15.45 zijn voetbalverhalen. Cafetaria De Jong vind je aan de Hoofdstraat 43. De toegang is vrij.

Film
Filmhuis Beetsterzwaag presenteert nog eenmaal twee kwaliteitsfilms op locatie. De filmselectie maken we binnenkort bekend via de social media kanalen van Culturele Hoofdstraat. De films starten om 13.00 en 15.00 en worden vertoond in Ons Huis aan de Hoofdstraat 79. Een kaartje kost € 4,- en is verkrijgbaar via www.culturelehoofdstraat.nl of bij Cycle Centro, Hoofdstraat 68, Beetsterzwaag.

Popmuziek
Live muziek in de Posthoorn, de dorpskroeg van Beetsterzwaag: Jack Bottleneck en Taek, Blank & Frank. Samen staan ze garant vanaf 16:00 uur voor een onvergetelijke sessie. De Posthoorn vind je aan de Hoofdstraat . De toegang is vrij.

Aan het einde van deze culturele slotmanifestatie, onthult burgemeester Ellen van Selm om 17.30 een blijvende herinnering aan dit bijzondere jaar. Deze onthulling wordt omlijst met muziek, licht en poëzie en vindt plaats voor het gemeentehuis aan de Hoofdstraat 82.

Kalender

- 13:00 uur <> Tentoonstelling Skjin Laai / Tabula Rasa <> ‘Grietenijhûs' Hoofdstraat 17
- 13:00 uur & 15:30 uur <> Filmhuis Beetsterzwaag <> 'Ons Huis' Hoofdstraat 79
- 13:00 uur <> Expositie Jan Loman <> 'Galerie Wagemans’ Hoofdstraat 24A
- 14:30 uur en 15:45 uur <> Literair Snacken met Hugo Borst <> 'De Jong’s Cafetaria’ Hoofdstraat 43
- 16:00 uur <> Live Muziek <> ‘Café De Posthoorn’ Hoofdstraat 59
- 16:00 uur <> Winterconcert Cultbee <> 'Dorpskerk’ Hoofdstraat 15
- 17:30 uur <> Afsluiting met onthulling door Burgemeester <> ‘Gemeentehuis' Hoofdstraat 82

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief van Culturele Hoofdstraat houden we je op de hoogte van nieuws en culturele evenementen in Beetsterzwaag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Slotfeest
T
Culturele Hoofdstraat
Beetsterzwaag

Meer evenementen van deze organisatie

Zaterdag 15 dec sluiten we af met een bomvol programma

Zaterdag 15 dec sluiten we af met een bomvol programma

Geplaatst op: 2018-12-13

Zaterdag 15 december sluiten we een schitterend jaar af met een bomvol programma: - 13:00 uur: Tentoonstelling Skjin Laai / Tabula Rasa,  ‘Grietenijhûs' Hoofdstraat 17 - 13:00 uu...

Lees meer Meer nieuws
Arrangement Lauswolt incl 2 tentoonstellingen

Arrangement Lauswolt incl 2 tentoonstellingen

Geplaatst op: 2018-07-28

Combineer twee prachtige tentoonstellingen met een bezoek aan Landgoed Lauswolt Wilt u genieten van twee prachtige tentoonstellingen? Landgoed Lauswolt biedt u een uniek arrangement. Bezoek in het Grietenij hui...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie

Wat kost het?