Lidwina Charpentier: Lezing

IJslands kokende aarde
Voor beeldend kunstenaar Lidwina Charpentier uit Den Dungen is het vilten een belangrijk onderdeel van haar leven. Vilt is een licht en zeer veelzijdig materiaal. Voor een van haar projecten heeft zij tweemaal IJsland bezocht. Dit land vormt voor haar een enorme inspiratiebron vanwege de extremen, hitte, kou, de kokende aarde, de modderpotten, die ene geiser en de vulkanen. Voordat zij naar IJsland ging stelde zij zichzelf de vraag: wat is IJsland in de kern en in de oorsprong en hoe kan ik dat vertalen in beelden? De eerste keer was in de zomer (24 uur licht) samen met haar zoon Ties. Hij maakte prachtige foto's van het landschap. Lidwina maakte vilten sculpturen van wol en paardenharen. De tweede keer ging ze in de winter ( 24 uur bijna donker) en onderzocht ze de mythische IJslandse 'Edda' . Dit gebeurde dmv tekenen van grote vellen. Hoe beïnvloed dat het sociale leven van IJslanders. Kan ik dat terugvinden in hun leven? Hoe lukt het hun toch te overleven onder erbarmelijke omstandigheden?
Lezing: “ Kokende aarde “
Op 7 maart komt zij naar Beetsterzwaag voor het geven van een lezing over haar reizen in /door IJsland. Het is een reisverslag van observaties en ervaringen opgedaan in de zomer met het reizen. In de winter een verblijf op een plek als artist in recidence met gesprekken en 'de Edda' en heel veel tekenen en vouwen. Een ontmoeting tussen kunst cultuur leven en de extreme natuur.

Kalender

7 maart 2018

Blijf op de hoogte

Via de nieuwsbrief van Culturele Hoofdstraat houden we je op de hoogte van nieuws en culturele evenementen in Beetsterzwaag.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Lezing: IJslandse kokende aarde
T
BEETSTERZWAAG
Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Voorkom sloop van het Lomanhuis in Beetsterzwaag

Geplaatst op: 2022-08-21

Historische panden als het Lomanhuis zijn cultureel van groot belang voor Beetsterzwaag. Het Friese dorp profileert zich als ‘Culturele Hoofdstraat van Europa’. Daarin mag de monumentale kunstenaarswon...

Lees meer Meer nieuws
Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Bekende activiteiten na de zomerstop weer terug!

Geplaatst op: 2019-08-29

Jaaa! Na een zomerstop beginnen we in september weer met bekende activiteiten in onze Culturele Hoofdstraat! Denk aan het Filmhuis: elke laatste woensdag van de maand draaien we 3 verschillende films in 'Ons ...

Lees meer Meer nieuws

Sponsoren

  • Bilderberg Landgoed Lauswolt
  • Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp
  • Dok23 - reclame / belettering / promotie
Bilderberg Landgoed Lauswolt Restaurant Hotel Het Witte Huis Olterterp Dok23 - reclame / belettering / promotie

Wat kost het?

€ 5.- , incl. koffie
locatie: Dorpskerk, Hoofdstraat 15 Beetsterzwaag
Aanvang: 20.00 uur.
Kerk open vanaf 19.30